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Needle flame test to switch 
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ETF5-OSM/LUM  

Question             

 
The luminaire with switch. Switch is certified according to IEC 61058-2-1. Should the Clause 13.3.1 of IEC 
60598-1 be applied to the switch? There are some differences in construction of switches. Please see the 
photos below. 
 

                                          
 
 
How should the needle flame be performed? 
 
Do we have to perform needle flame tests to switches, terminals and similar components  approved 
according to IEC 61058-2-1 or IEC 60998-1 or other standards (standards which have no needle flame test 
requirement)? 
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Decision 

 

According to § 0.5.2 of IEC 60598-1, components complying with the requirements of their own standard 
and used in accordance with their intended use, shall only be tested to the requirements of this standard 
where there are no requirements in the component standard (covering the requirement heading of this 
standard). 
Therefore a needle flame test does not to be done according to § 0.5.2 (covering the requirement heading of 
the standard IEC 61058-2-1 - Resistance to heat and fire). 

Explanatory notes 

 
--- 

 
 


